#3picspercountry – Sudul Angliei

Lume, lume, am inceput un nou proiect pe Instagram! Ca urmare a Retrospectivei lui 2015 postate pe blog, urmeaza o serie de postari zilnice, in care sa prezentam trei din cele mai reprezentative fotografii facute de noi in tarile vizitate in 2015. Unde e cazul de cultura gastronomica mai deosebita, postam si o a patra poza, ca sa fie tacam complet πŸ™‚ Daca vreti sa vedeti pozele postate, va asteptam cu un follow pe contul de Instagram, care pare-se ca tot creste, de la o zi la alta. Si va multumim tare mult, pentru ca voi sunteti “responsabili” pentru asta, stim πŸ˜› Si ca sa va fie cat mai simple cautarile pe Instagram, folositi hashtag-ul #3picspercountry, veti gasi toate postarile acoloΒ 

* * *

2_februarie2015

Habar n-aveam de Seven Sisters pana sa ne povesteasca Ticu. Apoi am cautat pe internet informatii si poze si-am zis ca “gata!”, trebuie sa ajungem. Asa ca luat-am Fiat-ul 500 din Londra si dusi am fost, cu primul stop in Eastbourne. “Orasul plictisitor,Β in care n-ai ce face”, dupaΒ cum imi ziceau colegii englezi. Si adevarul e ca…Β intr-adevar, pe timp de iarna nu e nimic interesant de facut in Eastbourne. Am gasit un oras prea linistit, prea impanzit de schele si constructii, prea plin de polonezi si turci, si cu un simbol devastat de incendiu. FaraΒ spirit englez, fara batranei eleganti, cu trenchurile lor bej si servietele de piele, tinandu-si de mana doamnele cochete, cu parul buclat, plimbandu-se linistiti pe ponton. Fara baruri de bere tipic englezeasca, faraΒ Β restaurante de fish and chipsΒ si faraΒ accentul Β enervant si sclifosit.

Dar Eastbourne este doar un stop in drumul oricui catre Seven Sisters. Ajungi la Beachy Head si de aici uiti de destinatie. Te plimbi pe alei pline de namol, induri frigul si vantul (si poate si un pic de ploaie englezeasca), ca sa ajungi cat mai aproape de cele Sapte Surori.Β Beachy Head este zona de coasta din sudul Angliei, formata in urma cu 10.000 de ani, la sfarsitul erei glaciare, atunci cand apele marii au erodat solul si au creat canalul Manecii. Eroziunea continua inca si acum , si asta se vede din plin pe stancile albe de la Seven Sisters. Da, nu e un obiectiv turistic, nu ai sa vezi mai mult de doi oameni plimbandu-se pe plaja de aici. Si aia pe care ii vei vedea sunt cel mai probabil localnici care-si plimba cainii. Insa daca iti place sa vezi locuri neatinse de turismul de masa si daca apreciezi ce poate face natura cu pamantul asta, e musai sa ajungi aici. Cum ar spune englezu’, e breathtaking.
1

Pontonul din Eastbourne e cu siguranta simbolul cel mai renumit al orasului, construit in 1870. Din pacate insa, cel mai cunoscut punct de atractie din Eastbourne a fost distrus in mare parte in urma incendiului din vara lui 2014. Incendiu care pare-se ca ar fi fost premeditat! Partea din centru este complet distrusa si acum se afla in renovare.
2

Toata zona de sud a Angliei este plina de satuce autentice, tipic englezesti, unde poti sa te bucuri de un cream tea ca la carte intr-una din ceainariile locale. Dintre toate, Alfriston e cel mai cel!Β Β Case mici, ziduri de caramida, ceainarii adorabile si puburile traditionale.Β Si nu, cream tea nu e ceai englezesc cu frisca cum ne-am fi imaginat πŸ™‚ Nici urma de frisca! Cream Tea-ul este de fapt un ceai englezesc normal si simplu, care se serveste insa cu o chifla aburinda, cu smantana grasa si densa (exact asa cum o faceau bunicii nostri la tara, cand intoarceau castronul plin, iar smantana nici nu clintea din loc) si bineinteles cu gem de fructe sau miere. Delicios!
3Cat despre mancarea englezeasca… No offense englezilor, dar inafara de micul dejun englezesc si fish and chips, bucataria voastra nu prea este renumita πŸ˜€
12583689_10154025807380757_1231721145_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s