#3picspercountry – Olanda

Lume, lume, am inceput un nou proiect pe Instagram! Ca urmare a Retrospectivei lui 2015 postate pe blog, urmeaza o serie de postari zilnice, in care sa prezentam trei din cele mai reprezentative fotografii facute de noi in tarile vizitate in 2015. Unde e cazul de cultura gastronomica mai deosebita, postam si o a patra poza, ca sa fie tacam complet πŸ™‚ Daca vreti sa vedeti pozele postate, va asteptam cu un follow pe contul de Instagram, care pare-se ca tot creste, de la o zi la alta. Si va multumim tare mult, pentru ca voi sunteti “responsabili” pentru asta, stim πŸ˜› Si ca sa va fie cat mai simple cautarile pe Instagram, folositi hashtag-ul #3picspercountry, veti gasi toate postarile acoloΒ 

* * *

6_June2015

Toate drumurile noastre duc intr-un fel sau altul catre Amsterdam πŸ™‚ Ca este orasul nostru preferat, am zis-o de n ori.Β Ideea e una si simpla:Β ori de cate ori ne intoarcem aici mergem pe aceleasi strazi, bem cafeaua in acelasi loc, luam micul dejun la aceeasi terasa, mancam broodje met haring de la aceeasi toneta, facem intotdeauna aceleasi poze si vorbim mereu despre o eventuala mutare intr-o casa pe canal mai incolo, mai la batranete. Si niciodata, dar niciodata, nu ne plictisim! Si oricat de multe alte orase mai frumoase, mai spectaculoase sau mai renumite or exista pe lumea asta, Amsterdam va fi intotdeauna ca a doua casa pentru noi.
Amsterdam5
Cand te gandesti la Olanda, iti vine cu siguranta in minte Amsterdam-ul. Si-apoi morile de vant, atat de specifice tarii. Si uite ca ai un loc grozav pentru a le vedea, chiar aproape de Amsterdam (la doar 20 km), in Zaandam. Dar daca ai ceva mai multa vreme de umblat prin Olanda, poti sa le vizitezi si pe cele de la Kinderdijk (aproape de Rotterdam, la vreo suta de kilometri de Amsterdam), sunt parca mai autentice si mai putin turistice.
ZaanseSchans1
Si daca ai apucat deja sa vezi si morile de vant, si Amsterdamul, trebuie sa mergi la satucele pescaresti din nordul tarii. Edam, Volendam si Marken sunt cele mai cunoscute, si le poti face pe toate intr-o singura zi, fara probleme. Sunt incredibil de frumoase, autentice si linistite de ai impresia ca ai ajuns in alta lume. Iti iei unΒ broodje met haring de la toneta din colt si te plimbi pe strazi, asa, fara noima. E mai relaxant ca o zi la spa πŸ™‚
Volendam1

Hm.. cand vine vorba de mancare olandeza, ne sta capul doar laΒ broodje met haring πŸ˜€ Sandwichul atat de simplu cu paine pufoasa, hering marinat, ceapa si castraveti murati. Nimic mai mult de-atat! Si evident, branza traditionala dupa care suntem lesinati de-a dreptul. Nici nu e de mirare ca vandalizam Albert Heijn-ul de fiecare data cand mergem si golim (pe bune!) raftul de branza cu chimen. Si… cu rusinea de rigoare… gofrele cu caramel de 1 euro πŸ˜€ Pe care chipurile le luam ca suveniruri pentru familie, dar pe care le “radem” complet in cateva zile. Stim, stim, diabet scrie pe noi.

12596145_10154023088935757_1185508452_n.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s