Hamburg – Miniatur Wunderland

Stiam de ce voia cu atata ardoare sa ajungem in Hamburg. Nu neaparat pentru frumusetea orasului, nici pentru port, nici pentru Hafencity sau alte locuri renumite. Voia sa vada aeroportul in miniatura, despre care imi povestise de atatea si atatea ori. E de prisos sa spun ca garile in miniatura nu prezentau niciun interes. Poate ca micile mari orase ii atrageau atentia, insa adevaratul motiv pentru care voia sa ajunga acolo era, evident, aeroportul in miniatura. Vazusem impreuna filmulete pe youtube cu aterizarile si decolarile avioanelor din Wunderland, si cu toate astea uimirea si bucuria lui atunci cand a intrat in camera aeroportului, au fost pur si simplu de nedescris. Era cu privirea si in stanga si in dreapta, asculta orice zgomot si era atent la orice detaliu. Iar eu nu puteam decat sa ma bucur ca il vad atat de fericit. Si sa ma amuz cand vedeam cum umplea card dupa card facand poze avioanelor. Spotter-ul e spotter pentru orice tip de avion, fie el real sau de jucarie, nu? πŸ™‚


Astfel ca spre norocul lui, a trebuit sa petrecem cateva ore bune in Minuatur Wunderland, si asta pentru ca afara era o vreme ingrozitoare. Frig si ploaie de nu puteam sta afara mai mult de 10 minute. Am vazut avioane care decolau sau aterizau, sunete de motoare ambulate, terminale de plecare si sosire, parcari subterane si supraterane, totul era reprezentat perfect, ca si cum aveam in fata un aeroport real. Ceea ce a fost cu adevarat impresionant a fost faptul ca avioanele chiar isi luau zborul, prin intermediul unor tije de otel care le inaltau sau le coborau pentru a ateriza sau decola. Mai mult decat atat, am avut parte de o simulare de aterizare esuata, precum si de un avion prabusit. Motoarele pareau sa fie cu adevarat in flacari, iesea fum din macheta avionului, iar pe aeroportul in miniatura se declansase un adevarat haos: masinute in alerta, ambulante, aterizari fortate pentru restul avioanelor, zgomot, agitatie. Era cu adevarat fascinant! Fiecare detaliu pus la punct atat de bine si atat de precis.

Pe site-ul celor de la Miniatur Wunderland se recomanda sa se rezerve biletele online. Stiam si noi acest lucru atunci cand ne-am gandit sa mergem, insa nu am rezervat. Le-am cumparat de la fata locului si desi era o coada destul de mare, nu am stat foarte mult sa asteptam. Un bilet pentru un adult costa 12 euro si nu exista limita de timp pentru vizitat. Nu are sens sa vorbim foarte mult despre Miniatur Wunderland, pozele sunt mai mult decat suficiente pentru a va convinge ca merita pe deplin o oprire aici, in caz ca ajungeti in Hamburg. Noua ne-a placut foarte mult!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s