Mont Tremblant

Am ajuns inapoi acasa la ora 4 dimineata, dupa ce sarbatorisem Thanks Giving Day. Mergand in varful picioarelor pentru a nu face niciun fel de zgomot in miez de noapte, am intrat tiptil in camera si ne gandeam deja cum vom dormi mult si bine pana aproape de pranz. Dar chiar inainte de a ne baga in pat, gasim un biletel pe noptiera: “Am incercat sa dam cumva de voi, dar nu au mers telefoanele si nici voi nu aveati internet. Noi maine mergem la Mont Tremblant, ne trezim de dimineata, pe la 8, ca sa profitam de intreaga zi. Vreti sa veniti cu noi?”. Ne uitam unul la altul, apoi ne verificam ceasurile de la mana. 4:30 dimineata. Mai mult decat suficient!

Cand a sunat ceasul aveam impresia ca apucasem sa inchidem ochii pentru cateva secunde doar. Eram buimaci, obositi, incercanati, complet ametiti. Ne-am imbracat in cea mai mare viteza si am pornit la drum. Mont Tremblant, here we come!

Drumul din Montreal pana in Mont Tremblant nu este foarte lung, sunt aproximativ doua ore de condus. Iar daca ai norocul sa il faci pe timp de toamna, in octombrie in mod special, e o adevarata placere. Si asta datorita copacilor si culorilor extrem de frumoase pe care le vezi in jurul tau, de-o parte si de cealalta a drumului.

Mont Tremblant este o statiune de munte foarte populara pentru cei din Montreal. Este o oaza de relaxare, un orasel mic, dar foarte cochet, ascuns la poalele muntelui Tremblant. Care apropo, si acesta are o legatura cu Celine Dion, parte din el fiind in posesia ei. Casutele sunt pur si simplu adorabile! Facute complet din lemn, au toate aceeasi arhitectura, sunt colorate si vesele, aranjate si ingrijite.

Peste tot gasesti terase primitoare, magazine pline de dulciuri si bomboane delicioase de artar, creperii, restaurante. Una dintre cele mai mari atractii culinare o reprezinta insa coada de castor. Da, da, La Queue de Castor. De fiecare data cand vorbim de coada de castor ne amintim cat de dezamagiti am fost cand am realizat despre ce este vorba de fapt. Pentru ca intr-adevar, initial credeam ca este vorba de o coada reala de castor, gatita in cine stie ce mod funky. Ei bine, nu. Coada de castor este un dulce, un produs de patiserie care are doar forma de coada de castor, iar pe deasupra ii poti pune absolut tot ce vrei, de la sirop de artar la ciocolata sau fructe.

Oraselul este foarte mic, il poti bate dintr-un capat in altul in cateva minute, insa merita sa te pierzi printre stradute sau printre magazinele de suveniruri. La intrarea in oras este o mica telecabina, care trece chiar deasupra orasului, si este gratuita. Este intotdeauna o coada foarte mare, insa merge repede, nu se sta mai mult de zece minute la coada. La capatul telecabinei este centrul orasului, unde este de altfel toata distractia orasului.

Noi am ales sa mergem pe munte cu o alta telecabina (20 dolari canadieni de persoana, fara taxe), pentru a vedea privelistea de sus. Si este intr-adevar foarte frumoasa, chiar daca Mont Tremblant nu este foarte inalt.

Si apropo! Parcarea este destul de problematica, mai ales daca vreti sa parcati chiar la intrarea in orasel. O intrare in parcare costa 15 dolari canadieni. Se poate parca si mai departe, insa este destul de mult de mers pe jos si trebuie luat un autobuz care duce pana in oras. In orice caz, e un orasel foarte frumos, care merita vizitat, mai ales ca se afla destul de aproape de Montreal. Iar daca ajungeti aici toamna, este pur si simplu demential! Culorile sunt fabuloase!

 

 

One thought on “Mont Tremblant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s