Kenya – Informatii Utile

Multă lume e speriată de ideea de a ajunge în Africa, chiar dacă îşi doresc din tot sufletul o excursie în savană. Principalele două probleme par sa fie costul destul de piperat al safari-ului şi bineînţeles, frica de boli tropicale. Ei bine, cu puţină organizare şi cu câteva detalii pe care trebuie să le cunoaştem, excursia în Africa nu mai pare chiar atat de neatins. Prietenii nostri, Ina si Adi, au reuşit să găseasca un preţ bun pentru 7 zile in Kenya, prin intermediul agenţiei de turism Explore Travel.

OK, ştim că nu e uşor să scoţi din buzunar atat de mulţi bani deodată, însă dacă eşti cu adevărat pasionat şi îţi doreşti din tot sufletul să ajungi in Africa pentru 7 zile de safari continuu, trebuie să fii dispus să plăteşti cel putin 2000 de euro pentru o saptămână. Incluzând toate zborurile, cazările si toate excursiile. Excursia pe care au cumpărat-o Ina si Adi de la Explore Travel a costat 5500 de euro pentru 2 persoane, 7 zile, in luna iulie. Preţurile pot varia foarte mult în funcţie de perioada aleasă, de numărul de zile şi de tipul activitătilor pe care le alegeti.

Cât despre detaliile “organizatorice”, ar fi bine de ştiut următoarele:

  • Nu trebuie viză din România, ţi-o poţi lua şi din aeroport la sosire în Kenia cu 25$ de persoană, tot ce trebuie să faci e să completezi un formular verde sau galben pentru intrarea în ţară – ori ţi se dă pe aeroport ori chiar din avion, să îl ai gata completat la aterizare.
  • Trebuie făcut vaccin împotriva febrei galbene, pentru că asta se transmite prin înţepătura ţânţarilor şi nu este controlabilă, fiind o boală la care nu s-a găsit tratament. Costă 150 lei consultaţia şi 250 lei vaccinul la Victor Babeş. Primeşti şi un carnet de vaccinări de banii ăştia. Trebuie făcut cu maxim 2 săptămâni înainte de plecare.
  • Tot acolo eşti sfătuit să faci şi vaccin împotriva poliomelitei, anti-tetanos şi hepatită B, însă noi nu le-am făcut, considerând că suntem destul de vaccinaţi din copilărie, plus că astea se iau prin rană deschisă sau zone insalubre, iar noi nu aveam de gând nici să ne lovim, nici să mâncăm de pe jos.
  • Trebuie să luaţi pastile împotriva malariei, pentru că pentru această boală nu există vaccin; boala se transmite tot prin înţepătură de ţânţar! Acestea sunt de mai multe feluri, însă cel mai indicat din punct de vedere al toleranţei corpului şi al efectelor adverse scăzute este Malarone, care nu se găseşte în România, dar poate fi cumpărat din afară. Costa cam 2 euro/pastila, şi trebuie luat câte o pastilă pe zi, după cum urmează: cu 2 zile înainte să intri în zona de risc, toată perioada cât stai acolo şi încă 7 zile după ce ai revenit din zona de risc.
  • Bine de ştiut că la graniţă se cer certificatele de vaccinări, în general când vii dintr-o ţară cu potenţial de infecţie. Dacă zbori din Venezuela în Kenya sau Tanzania, o să ţi-l ceară şi în Kenya sau Tanzania la intrare. Când vii din Otopeni via Doha, Istanbul sau Roma n-au de ce să-ţi ceară acest certificat.
  • Trebuie să aveţi cu voi sprayuri împotriva ţînţarilor (aşa numitele repelent-uri), cu cel puţin 50% DEET (acesta pare să fie foarte bun)

După spusele lor… “A fost o excursie extraordinară! A fost absolut minunat totul, de la cazare la turele de game-drive pe care le-am făcut! Am încercat emoţii peste emoţii şi am văzut tot ceea ce ne doream să vedem într-un safari, absolut toate animalele savanei africane, ba încă şi zeci de păsări exotice.”

Wild Africa are într-adevăr ce oferi!

Leave a comment