Maraton pentru 787!

A pierdut primele zboruri cu Dreamliner operate de Norwegian pe o ruta europeana de la Oslo la Londra sau Barcelona (zboruri de acomodare a echipajului cu noua aeronava), asa ca numai eu stiu de cate ori l-am auzit spunand: “Nu stiu cum facem si nu-mi pasa cat costa, dar urmatorul zbor il facem cu 787!”. Deci nu m-a surprins foarte mult atunci cand a venit in sufragerie si mi-a pus pe masa planul pentru weekendul 21-22 martie:

“Fii atenta. A bagat LAN zboruri cu 787 in Europa, de la Frankfurt catre Madrid si inapoi, si ghici ce? Au zboruri la business cu 150 euro one way. Business lounge in Frankfurt, zbor cu Dreamliner-ul la business, trei aeroporturi si spotting. Vrei sa mergem?”

Oricat de rau imi parea sa ii opresc entuziasmul, a trebuit sa ii refuz propunerea. Motivul declarat ca principal fiind faptul ca lucram weekendul acela. Adevarul era ca nu ma incanta deloc ideea de a alerga prin aeroporturi fara sa vad niciunul dintre orasele in care am fi urmat sa ajungem. Cu un zambet timorat nu stiam cum sa ii dau vestea fara sa il supar. Dar, spre norocul meu, a gasit el o solutie inainte de a spune eu ceva. Excursie de spotting! Phiu, am scapat onorabil!

Asa ca in dimineata zilei de sambata s-a trezit cu noaptea-n cap pentru a ajunge la Otopeni.

Zborul numarul 1: Bucuresti – Dortmund, cu Wizz Air. Din Dortmund pana in Frankfurt, trei ore de mers cu autocarul. Ramasesera sapte ore de petrecut in Frankfurt, dintre care ultimele patru erau rezervate spotting-ului.

Vremea intunecata a stricat insa planurile, asa ca pana la urmatorul zbor au profitat din plin de business lounge-ul celor de la LAN. Care de fapt era al celor de la Air Canada. Maple Leaf Lounge este numele business lounge-ului, iar LAN are acord cu Air Canada de a folosi acest lounge pentru pasagerii business.

Si daca tot era maraton de zboruri si de pozat avioane, pe aeroportul din Frankfurt au reusit sa surprinda si primul A350 vazut live de spotterii nostri. A doua astfel de aeronava livrata unei companii (Qatar Airways). Patru spotteri, patru aparate foto, nu stiu cate si mai cate obiective, toate indreptate catre A350. Rafala de poze. Aceeasi poveste si cand a aparut Dreamliner-ul. Un pasager curios, vazand asa o desfasurare de forte fotografice, s-a apropiat sfios de ei, pentru a afla motivul agitatei. Si nu mica i-a fost mirarea cand a auzit ca se fotografia avionul cu care urmau sa zboare. “Aaa… Ok… La cum va vazusem cu aparatele, aveam impresia ca vine un space shuttle!”.

Zborul numarul 2: Frankfurt – Madrid, cu LAN Airlines. Mult asteptatul zbor cu 787! Primesc mesaj pe telefon o poza cu boarding pass-ul. Locul 1A πŸ™‚ Verific Facebook-ul si imi vad wall-ul inundat de poze cu Dreamliner-ul. La cat e de frumos avionul, incep sa regret ca nu am fost si eu. Iar highlight-ul zilei… vizita scurta in carlinga!!

In Madrid, o scurta intalnire cu Raul, spotter si el, apoi un somn bine meritat dupa toata alergatura de peste zi.

Zborul numarul 3: Madrid – Charleroi, cu Ryanair. De la extazul business class-ului la agonia low cost-ului πŸ™‚ Intalnire de spotteri cu Radu si o scurta vizita in Charleroi, un fost oras industrial in care nu e nimic interesant de vazut. Stia ce stia Jeremie cand ne-a spus sa nu mergem pe-acolo.

Zborul numarul 4: Charleroi – Bucuresti, cu Wizz Air. Oboseala, oboseala si iar oboseala.

Dar… A meritat pe deplin intreaga experienta! Si totul de dragul unui zbor cu Dreamliner!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s