Cat a costat excursia in St. Martin?

Ok, sa fim onesti. Nu am ales St. Martin pentru ca era o vacanta ieftina. Pentru ca in realitate, chiar nu era deloc ieftina. Am ales-o pentru Maho Beach si pentru ca ne doream de multa vreme sa ajungem pe “plaja cu avioane”.
Nici nu ai cum sa pretinzi ca o insula din Caraibe, care mai apartine si unor state europene, sa fie ieftina. Asa ca stiam de la bun inceput ca indiferent de cat de ieftine vor fi biletele de avion, pretul excursiei pentru amandoi se va ridica destul de mult.

Cu toate acestea, am profitat de oferta celor de la Air Caraibes din februarie (de Valentine’s Day mai exact), cand au avut promotia Buy One, Get One Free. Asa ca pentru un bilet cumparat, a doua persoana avea biletul gratuit. Pretul unui bilet din Paris in St. Martin costa 760 euro, drept urmare cu promotia aceasta le-am cumparat la 380 euro de persoana. Biletele Bucuresti – Paris trebuia sa le luam insa separat. Si cum am ales sa mergem in iunie, la inceput de vara, nu am gasit nicio o oferta grozava de bilete pentru Paris. Pe site-ul celor de la Air France biletele ajunsesera deja la 260 euro de persoana, si cresteau tot mai mult pe zi ce trecea. Am avut insa noroc sa cautam aceleasi bilete si pe site-ul ebookers.de, unde preturile erau ceva mai mici, la 240 euro de persoana. Astfel ca in final, pretul biletelor de avion din Bucuresti pana in St. Martin a ajuns la 620 euro. Iata de ce promotia celor de la Air France de zilele acestea, cu bilete la 478 euro Bucuresti – St. Martin, este una excelenta!

Cautarile pentru cazare au inceput inca din momentul in care ne-am rezervat biletele. Am inceput clasic, cu booking.com, airbnb.com sau alte site-uri foarte cunoscute, insa nu am gasit nimic convenabil. Am aflat insa de site-ul abritel.fr, unde am gasit diversi proprietari de pe insula cu niste case de vacanta de vis. Singurul inconvenient (daca ii putem spune asa) este faptul ca cei mai multi proprietari sunt francezi si este foarte posibil ca unii dintre ei sa nu vorbeasca engleza. Noi am gasit-o insa pe Bettina, iar casa ei de vacanta a fost pur si simplu ideala. Fiind patru persoane, am putut sa alegem o cazare mai mare si mai frumoasa, fara sa ne depasim insa bugetul alocat pentru cazare. Asa ca o vila pe malul marii, foarte frumoasa si dotata cu absolut orice ne-am fi putut dori, a costat 1150 euro pentru 7 nopti, pentru toti 4. Asadar 288 euro de persoana.

Deci, pretul total pentru transport si cazare in St. Martin, de persoana a fost de 908 euro.

S-au adaugat insa cateva cheltuieli in plus, pentru ca am decis sa ramanem o noapte si in Paris, iar banii de cheltuiala (atat pentru Paris, cat si pentru St. Martin) au fost aproximativ 400 euro de persoana.
Astfel ca pretul final a fost de 1320 euro de persoana. Gasiti mai jos detaliat cheltuielile:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s