Ai curaj sa pleci un an de zile in lume?

Sa spui STOP stresului si agitatiei si sa o iei de la zero.
Sa renunti la tot ce ai realizat pana acum fara sa te uiti inapoi, fara regrete si fara resentimente.
Sa pleci cu un ghiozdan in spate, fara sa stii incotro te indrepti si sa te lasi pur si simplu purtat de val.
Sa nu te gandesti niciun moment ce vei face cand te vei intoarce acasa, sa nu iti fie frica ca nu vei mai avea nimic.
Sa ai puterea de a spune GATA si de a incepe o viata in care vei avea cu totul si cu totul alte prioritati.

E simplu sa calatoresti si toata lumea o face. Iti rezervi un bilet de avion, iti iei doua saptamani de vacanta pe an si te bucuri de un concediu binemeritat.
Te bucuri ca un copil de locurile pe care le vezi, de oamenii pe care ii intalnesti, de experientele pe care le traiesti. Si fara sa iti dai seama cand a trecut timpul, te trezesti din nou in avion, in lungul drum spre casa. Asa ca o iei de la capat, chipurile cu forte proaspete, pentru ca abia te-ai intors din concediu. Insa te simti mai demotivat si mai putin interesat de munca decat oricand…

Si de aici apare prea cunoscuta dilema: sa ne luam sau sa nu un an sabatic?
Sa pleci pur si simplu, fara teama de necunoscut, fara teama de problemele pe care le vei avea cand te vei intoarce in tara. Sau pana la urma… sa nu te gandesti deloc la intoarcere. Sa te bucuri de fiecare moment pe care il traiesti si sa nu iti pierzi entuziasmul impovarandu-te cu ganduri si griji. Sa ajungi in locuri in care nu ai fi ajuns in mod normal, sa te plimbi cu trenul, cu autobuze aglomerate sau cu tuk-tuk-uri invechite, sa renunti la  hoteluri confortabile si sa traiesti in bungalowuri ieftine, sa cunosti oameni si culturi diferite, sa ai timp sa le asculti povestile, sa le observi modul de viata si sa intelegi ce inseamna intr-adevar sa fii fericit. Si dupa ce ai inteles asta, sa realizezi ca un an de zile nu e suficient. Pentru ca… “One whole year goes by in a blink“. Si apoi apare o noua dilema: daca te vei obisnui cu viata aceasta incat nu iti vei mai dori sa te intorci acasa?

E ciudata firea umana si cum dupa ani de zile de munca si de agonisit experiente, ajungi sa iti doresti sa renunti la tot pentru a nu avea nimic material si a o lua de la capat pentru a te redescoperi. Iti trebuie mult curaj, o minte limpede si o pasiune nebuna pentru calatorit. Si acum vine intrebarea cheie: daca le ai pe toate, de ce nu ai facut-o pana acum?

One thought on “Ai curaj sa pleci un an de zile in lume?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s