Iasi, posibila capitala culturala europeana in 2021

Nu ajungem prea des in Iasi, insa de fiecare data cand mergem ma simt din nou copil si imi aduc aminte cu drag de verile in care abia asteptam sa merg la bunici. Cum nu dormeam de nerabdare cu o noapte inainte si cum numaram zilele pana la plecare. Sau cum mergeam pe lungul si plictisitorul drum care parea ca nu se mai termina. Cum incepeam sa tipam de fericire atunci cand vedeam indicatorul de intrare in Iasi si cum alergam pe scari pana ajungeam la etajul 2 al blocului de langa gara Nicolina. Sau cum purtam vesnica disputa cu bunica atunci cand mergeam sa luam inghetata la cornet: “Buni, nu e corect sa spui Podul Ros, se spune Podul Rosu!”. Si ea ne zambea amandurora si ne spunea ca avem dreptate, apoi ne cumpara cele mai mari si mai gustoase inghetate pe care le-am mancat vreodata. Inghetata de la Podul Rosu, nicidecum Ros.

Asa ca Iasiul imi e drag de mor! Si ce ma bucura nespus de mult e faptul ca in 2021 este candidat pentru titlul de capitala culturala europeana, astfel ca orasul este acum intr-o continua transformare. Ce-i drept va fi destul de greu sa depaseasca puternicele rivale Cluj si Timisoara, insa cu putin efort din partea autoritatilor si sustinere din partea noastra, ar putea avea sanse reale sa fie selectat. Iar pentru cei care considera ca Iasiul trebuie sa castige titlul aveti aici pagina de facebook, unde il puteti sustine.

Si de ce spunem ca lucrurile se schimba? Pentru ca strazile se asfalteaza (in sfarsit!), cladirile se renoveaza, centrul devine complet pietonal iar complexul Palas din curtea Palatului Culturii arata extrem de bine! Sunt lucrari in tot orasul si de la an la an Iasiul arata din ce in ce mai bine. Asa ca daca aveti vreun weekend liber si nu stiti unde sa mai plecati, alegeti Iasi! Plus ca va vindem un pont: gasiti bomboane Bucuria la tot pasul! ☺

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s