Planuri de Vacanta cu Groupama

Unul dintre cele mai șocante lucruri pe care le-am experimentat după naștere a fost această schimbare complet radicală a ritmului de viață. De la un program mereu încărcat, multe de făcut, weekenduri de călătorit, vacanțe, plecări, zboruri, aeroporturi, haos, agitație… la un ritm de viață lent, în care toate planurile profesionale ori personale au fost puse on hold. Și chiar dacă, rațional vorbind, ne dădeam seama că nu are cum să țină la nesfârșit această perioadă de început, fix în momentele acelea părea că ține o eternitate. Și lăsând la o parte orice alte activități am fi avut, faptul că a trebuit să renunțăm (pentru o vreme) la călătorit a venit ca un duș rece. Evident, eram complet nerealiști, uneori de-a dreptul inconștienți și ignoranți gândindu-ne că va fi floare la ureche să ne urcăm în avion cu un bebeluș de o lună și eventual să facem un round the world (mda, cam asta era în capul nostru vizavi de așteptări nerealiste :D). Din fericire însă, perioada aceasta nu a durat atât de mult și la trei luni ale lui Alexei eram deja prin aeroporturi.

Iar de atunci până în prezent, și mai ales în viitorul foarte apropiat, AM LUAT-O RAZNA! Avem o mulțime de plecări, și slavă cerului, e minunat să fii… back în business 🙂 Astfel că în câteva zile urmează să plecăm din nou în Olanda-pentru puțin timp de data aceasta, dar chiar și așa, ne bucurăm nespus să ajungem din nou în Amsterdam și-abia așteptăm plimbările prin Jordaan, pe canale 🙂 Apoi o scurtă vizită în Viena, că tot au trecut mai bine de șase ani de ultima oară când am vizitat-o, la fix cât să prindem deschiderea pieței de Crăciun 🙂 Și cum nu va fi suficientă o singură piață vizitată, la sfârșitul lunii plănuim un roadtrip prin Europa (în fine… vom vedea care vor fi limitele realității pentru că lista noastră de orașe e poate prea lungă :D) pentru a vedea târgurile de Crăciun. Iar spre finalul anului abia așteptăm o vacanță de relaxare în Dubai și un revelion în Covasna!

Cert e că dacă până acum nu eram foarte responsabili în ceea ce privește călătoritul, de multe ori ne aruncam cu capul înainte, uitam sau ignoram tot ce ține de asigurări, de medicamente, de eventuale vaccinuri, în ideea că suntem sănătosi, tineri și că nu vom avea niciodată probleme, ei bine, un episod de toxiinfecție alimentară în Singapore (slavă cerului că era totuși vorba de Singapore :D) s-a lăsat cu o internare de frumusețea, o vacantă pe jumătate compromisă și o cheltuială neprevăzută de vreo 300 euro pentru două perfuzii. Astfel că de atunci avem mai multă grijă și încercăm să fim cât mai precauți posibil (fără să devenim paranoici, firește :D). De când cu bebe Alexei, chiar ne dorim să keep it safe, dar suntem conștienți că nu putem controla totul. Orice călătorie înafara țării, fie ea și doar pentru câteva zile, înseamnă mai multă documentare, mai multă pregătire, mai mult bagaj, mai multă grijă. Iar când vine vorba despre asigurările  de călătorie, apelăm întotdeauna la Groupama Asigurări, pentru că ne este foarte simplu să încheiem polițele, cu umblătură și stres minim din partea noastră. De obicei încheiem polița online pe portalul Groupama, aici.

Din fericire, avem multe opțiuni pe care le putem adăuga la o asigurare standard. Un exemplu de care noi ne folosim mereu este asigurarea pentru călătorii cu avionul, ce cuprinde întârzierea sau pierderea bagajului. Cu un bebe la purtător, ar fi cu adevărat o problema! În plus, pentru că Alexei este încă foarte mic și variabilele pot fi diverse pe aceeași tema, oricât ne-am dori noi să călătorim, suntem conștienți că ne putem afla oricând în situația în care ar trebui să ne întoarcem mai devreme din vacanță sau, mai rău, să nu mai putem pleca. Chiar și atunci, avem certitudinea că ne vom recupera investiția și o putem realoca în vremuri mai bune. Din fericire,  in tinerețile apuse și mai puțin responsabile, nu ne-am folosit prea mult de asigurări, însă acum că nu mai e vorba doar despre noi, trebuie să ne asigurăm că vom depăși mai ușor problemele neprevăzute.

Groupama_Targul de Turism 2018_3

Groupama_Targul de Turism 2018_1

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s