Cat a costat city break-ul in Bari si Alberobello?

Ca niciodata, ne-am hotarat sa organizam plecarea in Bari de pe o zi pe alta. Si de data asta nu eram noi doi, ci zece fete cucuiete! Si stiti cum e cand se strang fetele la sueta si organizat excursii 🙂 Iese haos! Ei bine, nu si acum! Pentru ca spre surprinderea noastra (si a baietilor) ne-am organizat in trei timpi si trei miscari. Cum niciuna dintre noi nu mai avea zile de concediu disponibile, a trebuit sa alegem o destinatie cu orare bune de zbor, plecat vineri seara si intors duminica seara. Optiunile de zboruri ieftine erau suficiente, dar am ales din start Italia. Destinatie de fete, cum altfel? 🙂 Si pentru ca avem intotdeauna la indemana lista de locuri interesante din Europa (predominant satuce mai putin cunoscute de turisti), am cautat ce ar cam fi in zona Bari. Si am gasit rapid! Alberobello, satucul de strumfi din sudul Italiei.

Bun, biletele de avion la Wizz, 338 lei de persoana cu tot cu un bagaj la doua persoane. Fara bagaj ar fi fost 250 lei de persoana. Cat despre traseu, hoteluri si cheltuieli, detaliem mai jos.

Ziua 1: Bari
Am ales sa ne cazam chiar in centrul orasului, foarte aproape de Bari Vecchia, ca sa profitam cat mai mult de timpul putin pe care il aveam la dispozitie. Am stat la Hotel Boston 3*** si am platit aproape 30 de euro de persoana cazarea cu mic dejun inclus (88 de euro camera tripla,  72 euro camera dubla). Rezervarea a fost facuta pe booking.com


Ziua 2: Alberobello
Daca ajungi in Alberobello, e si pacat sa nu stai intr-o casuta trullo. Noi am ales Trullivacation, foarte putin inafara centrului Rione Monti sau Aia Piccola, insa am platit un pret foarte bun: 28 de euro de persoana cu mic dejun inclus, si am stat intr-un trulli mare, de zece persoane. Initial rezervarea am facut-o pe booking.com, insa la fata locului (pentru ca eram mai multe persoane decat spusesem initial), am reusit sa negociem cu proprietarul un pret mai bun. Noroc ca aveam rezervare cu anulare gratuita pana in momentul cazarii inclusiv. Gasiti in postarea aceasta poze multe cu cazarea din trulli 🙂

 
Cheltuielile pe transport nu au fost deloc mari, un bilet de autobuz AMTAB de la aeroportul din Bari pana in centrul orasului costa 1,5 euro iar un bilet de tren al companiei private FSE, din Bari Centrale pana in Alberobello costa 4,9 euro. Intoarcerea a fost putin problematica, din simplul fapt ca duminica nu prea circula trenurile. Singura optiune era un autobuz, insa orele nu erau deloc convenabile pentru noi. Am avut insa noroc ca cei de la cazare s-au ocupat sa ne asigure un transfer pana la aeroport, iar pretul pentru o masina de zece persoane a fost de 90 de euro (deci 9 euro de persoana, in loc de 4,9 euro cat am fi dat pe tren).

Iar ca bani de cheltuiala, 100 de euro pentru tot weekendul au fost mai mult decat arhi suficienti. Astfel ca intreaga escapada a costat aproximativ 250 euro de persoana, cu tot cu avion, cazare in trulli si transport. Ca idee de preturi, la restaurantele unde am fost noi (restaurante in Top Tripadvisor) un fel de mancare era aproximativ 10 euro, o cafea 1,5-2 euro, un pahar de vin 3 euro. Suvenirurile erau cam 1,5-2 euro un magnet, 5 euro un pachet cu trei pungi de paste orecchiati. In general, preturile in Apulia sunt mult mai mici decat cele din nordul Italiei.

 

One thought on “Cat a costat city break-ul in Bari si Alberobello?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s