Cu pasi (prea) rapizi pe strazile Salzburg-ului

Mmmm… deschid ochii cu greu si ma afund in plapuma groasa si calduroasa din pat. Nu vreau sa ma trezesc, desi aerul rece si proaspat de munte imi da energie si parca nu mai am somn. Imi este putin frig, dar nu inchid fereastra. Ma foiesc pe-o parte si pe alta, apoi ma ridic si ma asez in dreptul geamului. Ma uit pierduta in zare. Case mici, cu acoperisurile rosii, curtile pline de verdeata si crestele inzapezite ale muntilor de pe fundal. O liniste deplina. Se aude cum curge neincetat apa paraului de langa casa. E inorat si sta sa ploua. Dupa betia de aseara, pare-se ca am uitat berea si punga de bomboane Mozart pe balcon. Mi se face subit o foame de lup! Desfac cu nesat o bomboana.

La ora 10 dam plecarea. Toata lumea e in hol, cu bagajele si umbrelele pregatite. Ne urcam in minivan, setam GoPro-ul pentru filmare si pornim la drum. Incepe ploaia. Deasa, mocaneasca si cat se poate de deprimanta. Ne ia rand pe rand somnul si adormim dusi. Mai putin soferul, slava cerului. We have it all on camera!

Ne trezim buimaci intr-o parcare din centrul Salzburg-ului. Regizam o scena pentru filmare, suntem buimaci si nu intelegem nimic. Alo, trezirea! Am ajuns in orasul lui Mozart, gata cu motaiala! Ne revenim din amorteala si o luam usor catre centru. Oprim pentru o realimentare cu ciocolata Mozart. Apoi urcam catre castel. Pe cat am bombanit urcarea anevoioasa, pe atat ne-am bucurat de priveliste atunci cand am ajuns. Unde mai pui ca am prins si o decolare a unui Easyjet! Scoate aparatul, pune obiectivul si incepe spotting-ul. Muntii in spate, cerul plin de nori, miros de Jet A1 si un viraj fix pe deasupra noastra. Ce sa iti doresti mai mult?

[…… Cititi intregul articol aici …..]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s