Cel mai bun an pentru calatorit

Un an plin. Un an bun. Un an in care am calatorit mult mai mult decat ne asteptam, mult mai mult decat ne propusesem. Un an in care am inteles cat de norocosi suntem ca avem minunata sansa de a calatori, de a vedea alte culturi, de a cunoaste oameni si de a ne face prieteni. Un an in care putem numara pe degetele de la o mana weekendurile in care am stat acasa. Da, in mod cert un an plin. In mod cert un an pe care nu il vom uita usor.

Am inceput in forta, trecand in 2014 alaturi de mii de taiwanezi in Sun Yat Sen Memorial Hall din Taipei. Strigam cat ne tineau plamanii numaratoarea inversa in limba romana, incercand zadarnic sa acoperim vocile celor din jur. Om langa om, intr-o aglomeratie cum rareori am vazut, cu totii priveam catre Taipei 101 asteptand ca niste copii sa inceapa artificiile. Ne-am sunat familiile in miez de noapte, pentru a le spune ca am intrat inaintea lor in 2014, si ne-amintim cum ne spuneau incantati ca este primul nostru revelion pe care il petrecem pe un alt continent. Am continuat apoi cu vizita scurta (dar intensa) in Beijing, pe un frig naprasnic, care nu ne-a impiedicat insa sa ajungem in Orasul Interzis si in pietele de noapte, unde aveam sa incercam toate ciudateniile lor culinare. La nici doua saptamani de la intoarcerea din China, am plecat in Bruxelles pentru a n-a oara, de data aceasta pentru a ne vizita o buna prietena mutata acolo. Alaturi de ea am vazut si oraselul valon Dinant, pe un timp ploios si intunecat. Vremea urata nu ne-a impiedicat insa sa ajungem si in satucele din Wallonia, intr-un road trip de doua zile prin Belgia. Ne-am potolit apoi pentru cateva saptamani, pentru ca apoi sa incepem din nou maratonul de vizitat, cu plecarea spottereasca din Marea Britanie, unde am vazut Doncaster, York, Durham si Newcastle. Si-apoi bineinteles, highlight-ul anului, pe plaja Maho din St. Marteen, unde am stat zi de zi sa ne uitam la aterizarile avioanelor. Au urmat apoi excursia in Riga si Jurmala, cea din Istanbul si Chisinau. Canada ne-a primit cum nu se poate mai bine, si desi eram destul de sceptici in privinta ei, ne-a placut enorm de mult si abia asteptam sa ne intoarcem cu prima ocazie! E drept, le multumim dragilor nostri prieteni care au contribuit din plin la impresia aceasta si ne-au facut sa ne simtim ca acasa! Showul aviatic de la RIAT, satucul englezesc Bibury, spottingul de pe Heathrow, scurta vizita in Torino, toate doar de dragul spotting-ului si zburatului. Germania, cu linistitul satuc Kettwig, shopping-ul in Essen, plimbarile in Dortmund si alergatul prin Koln la prima ora in dimineata doar pentru a ajunge in dom πŸ™‚ Apoi pietele de Craciun din Germania, in Nuremberg, Rothenburg si Dinkelsbuhl, unde am avut senzatia ca suntem intr-o poveste de Craciun, inconjurati de atat de multe decoratiuni si mirosuri imbietoare de prajituri si vin fiert. Sau maratonul prin Geneva si Copenhaga, unde nici ploaia, nici frigul, nici intunericul noptii nu ne-au impiedicat sa batem orasele in lung si-n lat. Si-acum, la sfarsit de an, cu un grup mare de 17 prieteni, am incheiat anul in aceeasi nota, plimbandu-ne pe strazile inghetate din Riga, Cesis si Sigulda. Si ce seara in Sigulda!

Asa ca draga 2015… e greu sa te ridici la nivelul anului precedent. Si nici nu iti cerem asta! Insa marcam undeva in sufletul nostru faptul ca pentru noi, 2014 a fost cel mai bun an de pana acum! Cel putin in materie de calatorit. Si chiar daca pe plan mondial, anul 2014 a fost unul dintre cei mai nefericiti pentru aviatie, avand in vedere toate tragediile care s-au intamplat (asta venind dupa 2013, declarat cel mai sigur an din istoria aviatiei), uitandu-ne pe statisticile din flightmemory, ne dam seama ca in 2014 am zburat mai mult decat niciodata! Aproape 40 de zboruri, 32 de orase, 16 tari vizitate, 82.000 de km zburati (adica am parcurs de doua ori circumferinta Pamantului pe la Ecuator), 21 de aeroporturi, 12 companii aeriene si 10 tipuri diferite de avioane. A fost singurul an in care aveam mereu cel putin doua plecari planificate, singurul an in care am vanat si am profitat de atat de multe preturi bune la biletele de avion, singurul an in care am fost mai mult plecati decat acasa. Si ne-a placut toata agitatia asta, tot du-te vino-ul, impachetatul bagajelor de pe o zi pe alta, trezitul cu noaptea-n cap pentru a ajunge la aeroport, intreaga nebunie. 2014 a fost un an bun pentru noi. 2014… iti multumim!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s