Cat a costat excursia din Seychelles

Tanjeam de ceva vreme sa ajungem in Seychelles, dar nu ne nimeream niciodata sa gasim un pret bun pentru zboruri. Asa ca am amanat mereu, in speranta ca la un moment dat o sa apara o oferta tentanta. Si uite ca-n final a aparut. Chiar cand eram in Notogawa, in Japonia, am primit telefonul cu pricina. Paris-Mahe 378 euro cu Kenya Airways, via Nairobi. Niciun alt detaliu nu ne mai interesa. Le luam? Le luam! Si-abia pe urma am realizat ca o sa avem o escala criminala de 15 ore in Nairobi. Dar in entuziasmul de moment, nimic nu parea prea mult daca destinatia era Seychelles.

Am ales un zbor de conexiune al celor de la Air France pana la Paris, si dupa cum stim deja, zborurile catre Paris nu sunt niciodata prea ieftine. Asa ca 188 euro de persoana a fost un pret decent. Ceea ce inseamna ca in total, pretul biletului din Bucuresti pana in Seychelles SEZ a fost de 566 euro de persoana.

Si dupa ceva cautari si documentat despre Seychelles, ne-am dat seama ca am vrea sa stam si pe insula Praslin, nu doar pe insula principala, Mahe. Si am avut de ales intre trei variante de transport: feribot (100 euro dus intors), avionul celor de la Air Seychelles (120 euro) sau elicopterul celor de la Zil Air (190-200 euro). Si am ales avionul.

Pentru Praslin am ales cazarea celor de la Chalet cote Mer, la 150 euro pe noapte apartamentul in stil duplex, cu priveliste spre ocean, sau 125 euro pentru camera standard, cu mic dejun inclus. Iar pentru Mahe, cazarea de la Castaway Lodge, o vila de 10 persoane, la 310 euro pe noapte pentru toti 10. Si am mai avut o noapte de cazare in Paris la dus, la hotelul B&B Roissy, la 73 euro camera dubla, cu mic dejun inclus.

In ceea ce priveste transportul local, pe ambele insule am ales sa inchiriem masini, de la compania Aventure pe Praslin si Les Vacanciers pe Mahe. Ambele masini au costat aproximativ 13 euro pe zi, de persoana. Deci 91 euro de persoana inchiriatul masinilor, la care s-a adaugat si costul benzinei. 313 SCR (22 euro) pe Praslin, 309 SCR (22 euro) pe Mahe. Fiind un grup de zece persoane, am impartit cheltuielile in asa fel incat noua ne-au revenit de platit 414 SCR (30 euro) pentru benzina si 187 euro inchiriatul masinilor.

Transferul de pe Praslin pana pe La Digue a costat 30 de euro de persoana, cu feribotul Cat Roses. Iar cel de pe Mahe pe Praslin 120 euro cu avionul.

Cat despre banii de cheltuiala, nu a fost atat de dureros precum ne asteptam. Seychelles este o destinatie scumpa, insa nu exagerata. Preturile la supermarketuri sunt la fel ca in Europa, comparative cu Marea Britanie sa spunem. 25 SCR o bere (1,8 euro), o Cola 18 SCR (1,27 euro), o sticla de vin 140-180 SCR (10-15 euro), o sticla de rom traditional Takamaka de 375 ml (cea mai mica sticla) 125 SCR (8,5 euro). Problema ar fi la restaurante, unde de regula o portie de mancare costa intre 15 si 20 de euro. Insa se gasesc alternative, si daca vrei sa mananci ieftin, o poti face la take-away-uri, unde poti o portie de mancare creola traditionala costa 50 SCR (3,50 euro). Sunt un fel de impinge tava si nu ai cine stie ce conditii fancy, insa mancarea este buna si cum nu se poate mai traditionala. Suvenirurile sunt destul de scumpe, un magnet costa aproximativ 50 SCR (3,5 euro), dar pot ajunge si la 100 SCR (7 euro). Iar daca te incumeti sa te intorci acasa cu un coco de mer original, cu certificat, sa ai pregatiti 6900-7000 SCR (470 euro). Foarte ieftin este uleiul de cocos (doamnele vor aprecia aceasta informatie, de dragul unui par frumos si a unei pieli catifelate), o sticla de 0,5l de la localnicii din piata centrala din Victoria costa 50 SCR (3,5 euro). La supermarketuri se pot gasi chiar si mai ieftin.

Sa facem rezumatul. Per total, biletele de avion Bucuresti – Paris – Nairobi – Mahe – Praslin au costat 678 euro de persoana (180 euro Bucuresti -Paris – Bucuresti, 370 euro Paris – Mahe – Paris, 120 euro Mahe – Praslin – Mahe). Cazarea a costat 427 euro de persoana (1 noapte in Paris, 4 nopti pe Praslin, 3 nopti pe Mahe). Masinile de inchiriat au costat 93 euro de persoana iar benzina 15 euro de persoana pentru toata perioada. Iar banii de cheltuiala au fost 350 euro de persoana. Plus 45 euro de cheltuiala pentru ziua in Paris, de la intoarcere.

Total excursie per pers: 1611 euro

Mai jos gasiti cheltuielile structurate, daca aveti nevoie si de alte detalii, stiti unde ne gasiti πŸ™‚Β 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s