(Re)intalnire caniculara in Berlin

Caldura mare, mon cher. Termometrul urca rapid pana peste 40 de grade la umbra. Si din asfalt parca ies aburi. Ne topim, nu alta. Ah si parca e mai bine pe peronul metroului, la curent si aer conditionat. Dar taras grapis urcam anevoios scarile de la Alexanderplaz. Macar sa vedem piata, si gara si trenurile. Ne adapostim in Primark de caldura, ce noroc pe capul nostru.

O luam usor catre Poarta Brandenburg. Pe jos, da. In sapte zeci de grade batandu-ne duios in cap. Ne ia cu lesin, oprim la prima terasa din drum pentru hidratare cu bere la halba de 1 litru. Si un pranz traditional. Mda, nu tocmai cea mai buna idee sa mananci wursti uleiosi si salata de cartofi mustind in maioneza la 40 de grade. Refreshing like hell!

Stopover la inghetata. In treacat pe langa Checkpoint Charlie si-apoi checkin la hotel, ca nu se mai poate. Ne-a terminat caldura, suntem epuizati. Si ce sa vezi, n-avem aer conditionat. Dintr-un cuptor insuportabil dam intr-altul si mai si. Nu prea le au cu aerul conditionat aici in Berlin, chipurile n-au nevoie. Plangem dupa cele 20 de grade, ploaie si vant din Bucuresti.

Bonjour Jeremie!! Stalcesc cinci cuvinte total anapoda in franceza si obosesc. Made some progress girl, much appreciated. Face misto de mine, evident. De trei ani ii tot promit ca invat franceza si nu ma tin de cuvant. Incerc o italiano-spaniola cat s-o impresionez pe Deborah. Incercare esuata.

Hola chicaaaa, que tal? Carole e neschimbata, atata doar c-are parul mai lung. In rest, acelasi zambet larg de care mi-era sincer dor. O iau in brate cu tot dragul. Vamonos, sa mergem la Brandenburg.

Acum ceva vreme am facut un pact. Sa ne vedem cu totii in fiecare an intr-un oras diferit. Si nu stiu cum, da’ ne-a cam iesit. Prima oara in Bucuresti, apoi Bruxelles si-acum Berlin. Unde mai pui si Madrid-ul de acum doi ani, la care Jeremie si Deborah au lipsit motivat. Urmatoarea intalnire francezo-romano-spaniolo-belgiano-italiano e stabilita la Strasbourg.

Printre povesti si depanat de amintiri, ajungem la Brandenburg. Taca taca incontinuu, facem trei poze pe fuga si-o luam spre Nikolaiviertel, c-avem rezervare la cina traditional nemteasca. Parea ca vine furtuna peste noi. Dup-asa canicula de peste zi, nici nu e de mirare. Si uite cum sambata a trecut de parca nici n-a fost.

Maine trezirea dis de dimineata si-apoi rapid la Trabi World. S-alegem fara doar si poate Trabanturile decapotabile si cat mai colorate. Go Trabi goooo s-aude din al nostru. Si-apoi motor ambalat. Bietul Trabi aproape ca-si da ultima suflare sub acceleratia lui Octavian. Lasa o dara neagra de fum in spate, da’ pare ca se tine bine inca. Cinci minute oprire la Zidul Berlinului. Si… c-am asta a fost plimbarea de 20 de minute. Dar au fost cel mai bine 20 de euro investiti in tot weekendul acesta.

Next stop? Hai la Zoo. Povestile si trancanelile noastre par mai interesante decat Zoo. Doar nu ne-am mai vazut de mai bine de un an cu totii! Si cum necum, trece si ziua-aceasta, parca mai rapid ca ziua trecuta. Si despartirea nu ne place. Carole are ochii in lacrimi si parca ne-ar ruga sa mai stam. Jeremie si Deborah au avion inaintea noastra si-alearga spre checkin, in vreme ce noi ii urmarim cum trec de controlul de securitate. Ne vedem in octombrie, da? Mergem la mare in Romania. Sau poate Sighisoara. Sau de ce nu Sibiu? Nu, sigur mergem in Delta. Sau mai degraba-n sudul Dobrogei. Ce mai conteaza pan’ la urma. Mergem oriunde!

Si data viitoare dragi prieteni, ne intalnim cu totii la Strasbourg! V-ati rezervat avioanele?!

One thought on “(Re)intalnire caniculara in Berlin

Leave a comment