Cat a costat road trip-ul in Anglia?

Vara trecuta ne-am strans 10 prieteni si am pus la cale un road trip prin Anglia, incepand din Doncaster. De ce din Doncaster? Pentru ca am vrut sa profitam de promotia celor de la Wizz Air, prin care iti cumparai un bilet si pe al doilea il primeai gratuit. Pentru cei mai vrednici, care si-au cumparat primii biletele de avion prin cardul Wizz Discount Club, pretul a fost de 114 ron de persoana round trip. Pentru ceilalti, 159 ron de persoana. Vom considera in cheltuielile finale pretul de 159 ron, tinand cont de faptul ca nu toata lumea are cardul de reducere de la Wizz.

Am avut trei zile la dispozitie asa ca am facut un traseu si un program destul de incarcat, pentru a vedea cat mai multe orase. Si am ales sa petrecem prima zi in York, a doua in Durham, iar ultima in Newcastle si Doncaster. Ne-am inchiriat doua masini si am pornit la drum πŸ™‚

Avand deplina mobilitate, am ales sa nu ne cazam in centrul oraselor, ci la pensiuni sau hoteluri de pe drum. Iar Travelodge a fost un ajutor de nadejde, pentru ca am putut sa gasim cazari tipic englezesti la preturi mai mult decat decente. Iar fata de booking, optiunile erau mult mai multe si mult mai variate. Ca sa fim mai exacti, am ales urmatoarele cazari:
1. Prima noapte am petrecut-o aproape de aeroportul Doncaster, pentru ca am ajuns tarziu (si da, recunoastem, voiam sa ne trezim cu zgomot de motoare de avion ambalate :D). Hotelul ales a fost Ramada Encore Doncaster (3 stele), iar pretul cazarii a fost de 114 ron/persoana. Asadar 228 ron camera pe noapte.
2. A doua si a treia noapte am ales sa ramanem aproape de Newcastle, undeva la jumatatea distantei dintre Newcastle si Durham, in asa fel incat sa ne fie usor sa ajungem in ambele orase in cateva minute. Hotelul ales a fost Campanile Hotel (2 stele), iar pretul pentru doua nopti a fost de 210 ron de persoana. Adica 210 ron camera pe noapte.

Masinile le-am inchiriat de la Avis si au costat 65 de lire pentru 3 zile. Ceea ce inseamna ca am platit 13 lire de persoana (fiind cate 5 in fiecare masina). Iar motorina a costat 35 de lire pentru intregul traseu (Doncaster -> York -> Durham -> Newcastle -> Doncaster). Asadar un total de 400 km.

Considerand si banii de cheltuiala pentru cele trei zile, road trip-ul in Anglia a costat 1099 RON de persoana, asadar aproximativ 240 de euro.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s