Copenhaga in 6 ore

Cat sa fii de nebun sa vii in Copenhaga numai pentru 6 ore? Ei bine, cat noi! Pentru ca da, sambata zburam la Geneva iar duminica vom fi in Copenhaga pentru numai sase ore.
De ce? Nu numai ca ne doream sa ajungem in Copenhaga, dar am si gasit o combinatie de bilete EXTREM DE IEFTINE la Swiss, pe ruta Geneva-Copenhaga. Nici mai mult nici mai putin de 30 de euro la business class πŸ™‚ Cum de? O eroare de sistem pe care am descoperit-o si de care am profitat bineinteles πŸ™‚ Asa ca principala noastra grija in momentul de fata este sa profitam cat putem de mult de timpul scurt pe care il avem de petrecut in Copenhaga, fara sa ratam “must-see“-urile si “must-do“-urile.

Asa ca pune mana pe telefon, suna-i pe Deea si Cata si vezi ce iti recomanda. Si nu au stat prea mult pe ganduri, ne-au facut rapid o lista, pe care acum o impartasim si cu voi. Cine stie prin ce imprejurare ajungeti 6 ore in capitala Danemarcii si nu aveti timp sa va documentati ce e de vazut si facut aici πŸ™‚

1. Nyhavn (sau New Harbour in engleza) – fara sa stam prea mult pe ganduri, asta e cu siguranta cea mai frumoasa parte a orasului! Poate pentru ca seamana cu Amsterdam si ne aduce aminte de Olanda πŸ™‚ In orice caz, trebuie sa ajungem aici fara doar si poate!

2. Amalienborg Palace – este resedinta de iarna a familei regale daneze. Foarte interesant de vazut este schimbarea garzii, in fiecare zi la ora 12:00.

3. People’s Church (Marble Church) – Se afla chiar langa Palatul Amalienborg, de urcat in domul bisericii, de unde se vede o priveliste foarte frumoasa asupra intregului oras. Pentru a intra in biserica nu se plateste, insa pentru a urca in turn este o taxa de 35 DKK (aproape 5 euro).


4. Rosenborg Palace – Biletul de intrare costa 90 DKK (aproximativ 12 euro).

5. Little Mermaid – o statuie iconica pentru Copenhaga aflata in parcul Langelinie.

6. Dupa Little Mermaid, cel mai potrivit ar fi sa luam trenul din statia Osterport pana la Central Station, pentru a ajunge in parcul de distractii Tivoli, care va fi decorat foarte frumos de Craciun. De fapt, aici are loc si targul de Craciun din Copenhaga, asa ca nu trebuie sa ratam acest loc! Este insa bilet de intrare, costa 99 DKK de persoana (13 euro).

 

7. Christiania – mai exact Freetown of Christiania, este o zona cu un statut aparte in Copenhaga, o zona mai libertina si mai… altfel πŸ™‚ Nu se conduc masini in acest cartier si este cumva un cartier hippie. Oamenii care locuiesc aici au ocupat practic o zona abandonata, locuiesc in niste foste baraci militare si au propriile lor reguli si legi, diferite bineineles de cele ale danezilor obisnuiti. E un loc interesant, foarte apreciat de spiritele de artisti πŸ™‚ Sa vedem daca cele 6 ore ne vor fi suficiente pentru a ajunge si aici.


8. Round Tower –Β  un turn foarte faimos de unde se poate vedea privelistea orasului. Intrarea costa doar 25 DKK (3,5 euro)

 

9. Si tot pentru priveliste, ar merita si Christianshavn Tower (Church of our Saviour), pentru 35 DKK (aproape 5 euro). Daaar… sunt 400 de trepte de urcat!

INFORMATII GENERALE
O coroana daneza este 0,13 euro.
In Danemarca se poate intra cu pasaportul, dar si cu buletinul, si nu este nevoie de viza – mai multe informatii pe site-ul MAE.

 

TRANSPORT IN COMUN
Referitor la transportul in comun, cele mai bune informatii le-am gasit pe acest site.
Un bilet de o zi (valabil 24 de ore) costa 130 DKK, adica 17 euro. Este destul de scump, mai ales ca nu avem nevoie de transport pentru o zi intreaga.
Exista insa bilete City Pass, care includ transportul in comun pe orice mijloc de transport (metrou, autobuz, tren sau barca) in zonele 1-4 (zonele centrale) si in plus transport de la si catre aeroport! Acestea costa 80 DKK (11 euro) si se pot cumpara fie online, fie de la aeroport sau din orice statie. O singura calatorie costa 3 euro iar un bilet cu 10 calatorii costa 20 euro, asa ca City Pass-ul merita pe deplin.

 

Ok, am facut planul, ramane sa ne facem bagajeleΒ  si sa pornim la drum!
Va fi pentru prima oara cand vom ajunge impreuna intr-una din tarile nordice, asa ca abia asteptam sa vedem ce are de oferit Copenhaga!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s