Cat a costat excursia in Germania si Olanda?

Excursia de 9 zile pe care am avut-o in Germania si Olanda a fost ceva total neprevazut si neplanificat. Aveam doua bilete de avion cumparate pentru Berlin si cam atat. Urma sa plecam un weekend in Germania, apoi sa ne intoarcem acasa. Insa chiar in apropierea plecarii ne-am gandit sa renuntam la biletele de intoarcere si sa mai zabovim putin prin Germania. Si de ce nu, sa ajungem putin si in Olanda si sa ne intoarcem mai tarziu, din Amsterdam.

Asa ca ne-am hotarat ca dupa Berlin sa ajungem in Hamburg, Bremen, apoi in Olanda in Giethoorn si Amsterdam, urmand acest itinerariu:
22-24 iunie 2013 (sambata-luni) – Berlin
24-26 iunie 2013 (luni-miercuri) –  Hamburg
26-28 iunie 2013 (miercuri-vineri) – Bremen
28-29 iunie (vineri-sambata) – Giethoorn
29-30 iunie (sambata-duminica) – Amsterdam

Intre orasele din Germania am luat autocare, biletele sunt foarte ieftine daca sunt cumparate online, mult mai convenabile decat biletele de tren.
Spre exemplu, cei de la compania Berlin Linien Bus au promotii pentru biletele cumparate in avans (9 euro) si pentru cele cumparate online (15 euro), pretul standard al biletelor cumparate la ghiseu fiind de 25 euro.
Cei de la FlixBus au preturi incepand cu 7 euro pentru Hamburg-Bremen, Meinfernbus cam tot pe acolo. Cu alte cuvinte, optiuni exista, iar preturile sunt mai mult decat decente. Cum-necum, noi am reusit sa dam 19 euro de persoana pentru autocarul din Berlin in Hamburg, si sincer nu ne amintim cum am reusit aceasta performanta. Cel mai probabil din cauza faptului ca ne-am hotarat in ultimul moment, nu am mai gasit bilete la pret promotional, chiar daca le-am cumparat online. Dar am compensat apoi cu biletele din Hamburg catre Bremen, care ne-au costat doar 5 euro de persoana. In orice caz, am detaliat in tabelul de la sfarsitul articolului toate aceste cheltuieli, le gasiti acolo pe fiecare in parte.

Totul a fost foarte simplu cu plimbarile intre orasele mari, insa pentru a ajunge in Giethoorn (Olanda), a trebuit sa ne documentam ceva mai bine. Astfel ca am plecat din gara Bremen cu autocarul pana in Olanda, in orasul Groningen. Pretul unui bilet de autocar a fost de 19 euro. Apoi am luat trenul din Groningen pana in Meppel, urmand sa schimbam cu un al doilea tren catre Steenwijk (15 euro de persoana). Din Steenwijk am luat autobuzul 70 care ne-a dus direct in Giethoorn (2 euro de persoana).

De altfe, toate autocarele/trenurile au costat mai putin de 170 de euro pentru amandoi, pentru toate plimbarile intre orase.

autocar Berlin – Hamburg (2 persoane) 38 euro
autocar Hamburg – Bremen (2 persoane) 10 euro
autocar Bremen – Groningen (2 persoane) 38 euro
tren Groningen – Steenwijk (2 persoane) 30,6 euro
autobuz Steenwijk – Giethoorn (2 persoane) – dus-intors 8,4 euro
tren Steenwijk – Amsterdam (2 persoane) 41 euro

Cazarile le-am rezervat singuri de pe booking.com, iar pentru Berlin direct de pe site-ul hotelului, pentru ca gasisem o promotie buna oferita de acestia. In Amsterdam ne-au primit prietenii nostri dragi, Elena si Razvan, astfel ca nu am avut nevoie de cazare. In restul oraselor, am ales urmatoarele hoteluri:

Berlin – 2 nopti – Titanic Hotel 3*** – 2 persoane 124 euro
Hamburg – 2 nopti – Pyjama Park Hotel & Hostel 2** – 2 persoane 142 euro
Bremen – 2 nopti – Prizeotel Bremen City 2** – 2 persoane 147 euro
Giethoorn – 1 noapte – De Kruumte Hotel 3*** – 2 persoane 95 euro

Bani de cheltuiala pentru 9 zile am avut 400 euro pentru amandoi, insa am reusit sa cheltuim 375 euro.
Astfel ca am cheltuit 541 euro pe biletele de avioane, aproximativ 500 de euro pentru cazari, 275 euro pentru transport public (autocare, metrou, taxi, trenuri) si 700 euro de cheltuiala.
Ceea ce a dus la un pret total al excursiei de 2020 euro pentru doua persoane, 9 zile.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s