Unde iei micul dejun in Berlin?

Mic dejun copios, parca ne-ati mai auzit de cateva (zeci de) ori vorbind despre asta. Oriunde mergem, micul dejun e sfant! Asa ca daca plecam weekendul acesta pentru a doua oara in Berlin, ne-am facut temele si ne-am documentat unde ar fi cele mai grozave locuri de luat micul dejun/brunch-ul. Si am gasit cateva!

1. Alpenstueck
Sunt specializati mai mult pe produse de patiserie si cofetarie traditionale (painea si covrigii nemtesti sunt vedetele locului), insa au si mic dejun standard. In mod normal, un mic dejun costa 8,9 euro sau 11,9 euro, deci preturile nu sunt tocmai mici. Insa locatia este centrala, arata foarte bine iar mancarea pare sa fie dementiala. Chipurile cel mai bun restaurant de luat micul dejun din Berlin. Review-urile pe TripAdvisor sunt toate pozitive, asa ca merita incercat.

Adresa: Schroederstr. 1, 10115 Berlin Central

2. Schwarze Pumpe
Ce e interesant aici e faptul ca poti manca un mic dejun all you can eat pentru numai 6 euro de persoana. Si au de toate, un decor interesant, bufet suedez si pentru vreme frumoasa, o mica terasa afara. Nu este chiar in buricul targului, in centrul-centrului, dar sunt si autobuze si 2 linii de metrou care ajung in zona. Pretul e fabulos, poate cel mai ieftin mic dejun pe care il poti lua in Berlin, insa se pare ca ar fi mici probleme cu servirea. Stai destul de mult dupa nota si cafea (o recenzie foarte obiectiva gasiti aici). In rest, toate bune.

Adresa: Choriner Str. 76, 10119 Berlin-Miite

3. Anna Blume
Aici nu te joci cu micul dejun! Cel mai renumit loc pentru a lua micul dejun pe trei etaje! Pentru doua persoane, pretul unui mic dejun etajat este de 22,50 euro. Pentru patru, 29,50 euro. Dar se gasesc si variantele normale, la preturi decente (10-12 euro). Toate preturile detaliate se gasesc aici. Si mai au si prajituri dementiale!

Adresa: Kollwitzstraße 83, 10435 Berlin-Prenzlauer Berg

4. Cafe Morgeland
Un loc dragut si cool, cum il considera berlinezii, unde se mananca un mic dejun delicios, tip bufet suedez, pentru pretul fix de 9,5 euro. Si au tot ce iti poate pofti inima (sau stomacul :p)

Adresa: Skalitzer Strasse 35, 10999 Berlin

5. Cafe Napoljonska
Mic dejun pe doua etaje (nu pe trei :P), dar la preturi mai accesibile (pana in 10 euro). Exceptand faptul ca totul este extrem de girlish si roz aici, inclusiv peretii, micul dejun pare sa fie delicios. Preturi decente, cu variante de la 3,5 euro pana la maxim 10 euro. Detalii aici.

Adresa: Kastanienallee 43, 10119 Berlin – Mitte

6. Restaurantul rotativ din Berlin Tower
In mod normal, nu am recomanda in vecii vecilor o locatie atat de turistica pentru a lua micul dejun. Sau orice alta masa. Nici macar o cafea. Dar totusi, noua ne-a placut foarte mult restaurantul rotativ al celor din Berlin Tower. E drept ca mancarea este foarte scumpa, iar un mic dejun ajunge la 22 euro de persoana. Dar intreaga atmosfera este foarte placuta, restaurantul e foarte fancy si aranjat, iar mancarea arata intr-un mare fel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s