Next Stop: Auckland!

RO: Pfoai, dar cu ce sa-ncepi intai si-ntai cand te-apuca nebunia cu Noua Zeelanda? Ce sa pui in doua saptamani de traseu, ce sa vezi mai repede, ce sa pozezi mai mult, cum sa faci sa opresti timpul in loc ca sa mai ai o farama de vreme prin campurile de lupini rozalii de la lacul Tekapo? Cum sa le ordonezi mai bine si mai eficient cand vrei sa vezi si tramvaiul galben din centrul Christchurch-ului, si peisajele bestiale din Arthur Pass, si viermii luminosi de la Hokitika, si ghetarul Franz Joseph, si Muntele Cook si toate nebunia vazuta de sus de la Roy’s Peak? Unde incape si-o plimbare printre fiorduri la Milford Sound, si-o tura cu planorul peste Cook, si-o Rotorua, si-o haka traditionala, si-o zi intreaga de zabovit prin Hobbiton? Sa vedem copacii kauri, sa bem un vin de la localnici, sa invatam ce-nseamna Kia Ora si-alte expresii de-ale maorilor, sa vedem casalotii in larg la Kaikoura, privelistile dramatice din insula de sud, ghetarii terifianti in antiteza cu lacurile linistite si padurile pline de verdeata. Rocile-clatita de la Punakaiki, drumurile pustii din dreptul Muntelui Cook, lacul Wanaka cu al lui singuratic copacel, pinguinii din Dunedin si Otago si insula Stewart. Si daaaa, n-avem vreme de Marlborough, nici de Nelson. Si nici in nord la Cape Reinga nu ajungem. Nici macar in Wellington. Dar batem in lung si-n lat peninsula Coromandel, si mergem si prin nord la Whangarei. Vedem satele maore, si lacul Taupo, si parcul national Tongariro si lacul de Smarald 🙂 Si-abia asteptam sa ajungem acolo si sincer ca ne dau lacrimile de fericire cand ne gandim ca in sfaaaaaarsit ajungem pe pamant neozeelandez! 

2 thoughts on “Next Stop: Auckland!

  1. Pentru curiosii ca si mine, veti face si un articol (cat de scurt) despre pozele voastre? Aici ma refer la ce aparat folositi, filtre, obiective, cat/cum prelucrati pozele etc.?!

  2. Si poate aveti si ponturi pt. NZ de genul “asa NU” (gen programul mult prea incarcat si mai mult condus decat stat la fata locului). Stiu ca din poze totul pare roz si fain, dar din proprie experienta stiu ca uneori avem asteptari mari si la fata locului “primim o palma”. Siiii pt. NZ mi-ar placea sa va vad programul detaliat (ca la o agentie profi hahaha).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s