Tehnologia Rovus Nano

Nu stim cum de am reusit sa adunam atatea lucruri de cand suntem impreuna, insa mutarea in Olanda (si in mod deosebit impachetareeeea care ne-a cam stors de energie), ne-a convins ca trebuie sa urmam modelul olandez si sa devenim mai practici, mai minimalisti si mai putin… “adunatori”. Cu alte cuvinte, fara pliante-suveniruri din locurile pe care le vizitam (da, aveam un raft intreg plin cu maculatura adunata de peste tot din lume, de studiat pentru articolele de calatorie), fara magneti (oricat de draguta este ideea de a aduce un lucrusor din locul vizitat, a tine doua cutii imense, pline de magneti ascunsi undeva in dressing unde nu ii vedem niciodata, nu este tocmai intelept), fara sapte seturi desperecheate de cani, canute, pahare si paharele, fara lucruri de care nu avem nevoie si bineinteles, aviz mie, fara haine si pantofi pe care nu le port. Avem nevoie de un decluttering complet si de o schimbare totala in modul de a ne organiza lucrurile. Si speram ca odata ajunsi in Olanda, acest lucru sa vina de la sine.
Rovus Nano_1
Rovus Nano_2
Ce este insa surprinzator este faptul ca intotdeauna am avut impresia ca familia noastra traieste cat mai ordonat, ba chiar ne consideram mari fani ai stilului minimalist, simplu, fara zorzoane, fara lucruri inutile, ai ordinii si-ai curateniei, ai spatiilor largi si aerisite. Si am realizat cu stupoare ca a fi obsesiv compulsiv in ceea ce priveste curatenia nu este nici pe departe echivalent cu a fi minimalist. Si a fost o descoperire revelatoare hahaha :))) Iar daca despre minimalism speram sa putem vorbi in viitorul apropiat, dupa cateva luni petrecute printre olandezi si principiile lor cat mai practice, despre obsesia pentru curatenie putem sa scriem multe inca de pe acum. Insa vom incepe prin a mentiona ca am glumit si exagerat de dragul unui text dragut cand ne-am numit obsesiv compulsivi 🙂 Totusi recunoastem ca ne place sa avem intotdeauna casa curata iar de cand a aparut Alexei incercam sa pastram un mediu cat mai baby friendly, in care sa se poata juca, merge de-a busilea ori tavali pe podea fara sa stam cu grija. Iar perioada aceasta cu impachetatul a fost o adevarata provocare sa tinem apartamentul intr-o stare… umana.
IMG_8016
Iar in articolul acesta vrem sa povestim despre un produs de curatenie pe care l-am descoperit de curand si care ni se pare absolut genial, in special pentru familiile cu copii. Si anume mopul cu aburi de la Rovus Romania, pe care l-am primit pentru testare in urma cu cateva saptamani. Atata tam-tam am facut cu aceasta mutare si toate lucrurile care ne-au stresat (haosul, dezordinea, lipsa timpului, tot, tot), incat cei de la Rovus au vrut sa ne vina in ajutor si sa ne ajute sa pastram o mica parte din zenul familiei, cu care eram obisnuiti de altfel inainte de a incepe tot acest proces de mutare. Ce este de fapt acest Rovus Nano? Un mop care produce incontinuu aburi si care foloseste tehnologia nano pentru a curata suprafetele.
Rovus Nano_5
Intregul proces tehnologic este explicat in cel mai mic detaliu pe site-ul celor de la Rovus, insa foarte pe scurt, prin presiune si temperatura foarte ridicata se genereaza un abur uscat cu nano particule si ioni negativi. Suna foarte pompos, asa ca am apucat sa ne documentam mai mult despre acesti ioni negativi si despre beneficiile aduse de acestia. Si asa am aflat ca sunt cunoscuti ca fiind “vitaminele aerului” pentru ca extrag hidrogenul din virusuri si ii elimina fara sa foloseasca absolut deloc produse chimice. Ba chiar este mai eficient decat produsele clasice de curatat, pentru ca acest abur uscat poate curata si elimina bacteriile mult mai eficient, ajungand in suprafete unde aburul normal nu poate ajunge (aburul nano ajunge in profunzimea covorului sa zicem, in straturile in care aburul normal nu poate ajunge). Si contrar impresiei noastre initiale, mopul acesta nu se foloseste doar pe podele, ci si pe covoare sau mocheta.
Abur Uscat vs Abur Obisnuit
Cu alte cuvinte, nu este nevoie nici de detergenti sau de orice alte solutii chimice de curatare, se foloseste pur si simplu… apa. Stim cat de ingrijorati sunt parintii cand vine vorba de curatenia in casa si mai ales de produsele chimice (pe care cu totii incercam sa le minimizam pe cat posibil, de la gelul dezinfectant pana la orice alte produse de ingrijire si curatenie), tocmai de aceea ne-a si starnit curiozitatea acest produs. Este in primul rand un produs ecologic (in ultima vreme incepem sa fim cu adevarat interesati de produse cat mai environment-friendly), este usor de depozitat, usor de folosit si foarte practic. Are doua lavete care pot fi spalate periodic iar singurul lucru de care are nevoie este apa. Niciun detergent, niciun produs special de curatenie. Atata doar ca trebuie folosit cu mare atentie, iar copiii chiar nu ar trebui sa fie in preajma atunci cand spalam cu acest mop (aburii sunt extrem de fierbinti).
Rovus Nano_4
Rovus Nano_6
Rovus Nano_7
Si cum avem deja peste 50 de cutii de trimis, nu o sa mai conteze prea mult ca vom adauga inca una pentru a avea mopul si in Olanda 🙂 Mopul poate fi cumparat de aici, si tot pe acest site se gasesc si toate informatiile despre produs, in detaliu, cu explicatii si filmulete cat mai explicite. Pe langa faptul ca este un produs care e foarte usor de folosit pentru noi, faptul ca nu are nevoie de detergenti, capsule, solutii chimice este poate ca cel mai important factor care ne-a determinat sa il recomandam. Si nu vrem sa intram in foarte multe detalii despre protejarea mediului insa credem ca fiecare dintre noi ar trebui si ar putea sa schimbe putin cate putin obiceiurile nesanatoase pe care le avem din pacate cu totii. Sa renuntam la paharele de plastic pentru baut apa (si in general la tot ce inseamna plastic), sa reciclam cat putem de mult, sa nu mai facem risipa de mancare, sa stingem luminile, sa ne orientam catre masini hibrid sau electrice atunci cand infrastructura ne va permite, sa reparam in loc sa aruncam si “sa luam altul” si bineinteles, sa folosim produse de curatare prietenoase cu mediul, pentru ca acestea sunt unele dintre cele mai periculoase si nerecomandate, atat pentru mediu, cat mai ales pentru sanatatea noastra si a copiilor nostri. E drum luuuung pana departe, insa daca putem face un mic pas inainte, de ce nu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s