Istanbul – tur gratuit Turkish Airlines

Octombrie 2013

De mult timp ne doream sa ajungem in Istanbul, chiar daca ne era putin teama de haosul de aici. Si nu stiu cum se face, dar intotdeauna parca am evitat in mod constient orasul acesta, desi auzisem de la prieteni ca este un loc in care trebuie sa ajungem neaparat. Pur si simplu nu aveam tragere de inima sa ne cumparam biletele de avion si amanam mereu city break-ul din Istanbul: “Poate mergem luna urmatoare, sau mai la primavara cand e mai cald… sau poate cand vom prinde o oferta la Tarom”.

Si uite ca pe 13 octombrie, am avut ocazia sa vizitam o parte din oras, si vreau sa spun ca ne-a placut suficient de mult incat sa ne dorim sa ne intoarcem, sa vedem mai mult. Iar initiativa celor de la Turkish Airlines este extrem de buna, pentru ca reusesc sa atraga turisti interesati sa viziteze orasul Istanbul.

Ce se intampla mai exact? Cei de la Turkish Airlines ofera un tur al orasului gratuit pentru cei ce au zboruri cu escala de mai mult de 6 ore (pt Business Class) si 10 ore (pt Economy class) in Istanbul. Bineinteles, este vorba de zboruri internationale operate de Turkish Airlines. Nu este nevoie de rezervare iar conditiile pentru participare sunt foarte simple si sunt descrise in detaliu aici: http://www.istanbulinhours.com

Cum noi am ajuns din Singapore in Istanbul pe 13 octombrie, in jurul orei 06:30 si urmatorul zbor spre Bucuresti il aveam la 19:30, am putut beneficia de turul gratuit. Fara nicio alta conditie suplimentara, puteam alege intre doua tururi gratuite: primul de 6 ore, de la 9:00 la 15:00, sau al doilea, de 9 ore, de la 9:00 la 18:00. In ambele se viziteaza Moscheea Albastra, Moscheea Aya Sofia, Hipodromul, Basilica Cisterna, iar in cel de 9 ore se adauga si bazarul de mirodenii si Moscheea Noua. Am avut incluse in turul gratuit si micul dejun si pranzul, la restaurantul Tamara din apropierea obiectivelor principale. In felul acesta… sa tot ai escale lungi in Istanbul!

A fost o experienta draguta si ne-a aratat o mica parte a uriasului oras Istanbul. Ceea ce nu ne-a placut insa a fost haosul din oras, multitudinea de turisti, aglomeratia, faptul ca nu te puteai bucura linistit de frumusetea acelor locuri deosebite. Pentru ca intr-adevar, era foarte placut sa te pierzi printre stradute, sa admiri privelistea marii Marmara, sa savurezi o cafea turceasca sau un ceai cald la terasa, sa stai pe o banca in curtea palatului si sa te bucuri de frumusetea acestui oras. Insa putem spune ca cei de la Turkish Airlines si-au atins scopul cu acest tur, pentru ca noi cu siguranta vom reveni!

One thought on “Istanbul – tur gratuit Turkish Airlines

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s