Noua colectie de jucarii Kinder Surprise Natoons

Acum ceva vreme citeam un articol care incepea spunand ca noi, adultii, pretuim animalele pentru ceea ce ne ofera, in vreme ce copiii le apreciaza, le indragesc si le considera importante pentru simplul fapt ca… exista. Si sunt complet fascinati de ele pentru ca sunt niste fiinte vii care isi traiesc viata atat de diferit de a noastra. Au habitate diferite, mananca mancaruri diferite, au infatisari care mai de care mai interesante si scot sunete amuzante. Un alt articol explica cum copiii mici sunt mult mai interesati de animale decat de jucarii (oricat de atractive ar fi jucariile) si cum interactiunea cu acestea este mult mai activa, mai implicata si mai interesanta pentru ei. Copiii isi doresc sa se afle in preajma animalelor si deseori nu vad, nu simt si nu percep eventualele pericole pe care le simtim noi referitor la animale (in principal din cauza faptului ca le consideram imprevizibile). Si fie ca au sansa de a trai si locui impreuna cu animale de casa, copiii sunt in general interesati de animale. Prefera cartile cu animale, prefera jucariile care infatiseaza animale si mai presus de orice, prefera sa vada animale, in mediul lor natural, sa le observe, sa le atinga si sa le vorbeasca. 

Si tocmai din acest motiv cei de la Kinder au gandit o noua colectie de surprize in ouale de ciocolata Kinder Surprise, care sa alimenteze aceasta curiozitate a copiilor catre animale. Colectia actuala este disponibila in magazine din septembrie si incepe cu animalele salbatice specifice continentului America de Nord, avand ca piesa centrala vulturul cu cap alb (acvila americana), care se intalneste predominant in Canada si Alaska. Sunt 16 animale in colectie, printre care cerbul cu coada alba, lupul, rasul, ratonul, ursul polar, vulpea rosie, puma, balena, castorul sau ciocanitoarea iar unele dintre jucarii au chiar si parti mobile. Intreaga colectie de jucarii este prezentata pe site-ul celor de la Kinder aici

Iar partea interesanta este colaborarea dintre cei de la Ferrero cu University of Oxford si Gameloft pentru a dezvolta si imbunatati o aplicatie educativa numita Applaydu (aplicatie gratuita), prin intermediul careia toate aceste animale pot prinde viata in lumea digitala. Aplicatia este adresata copiilor mai mari, intre 4 si 9 ani, si are ca scop transpunerea jucariilor in propriul lor habitat. Se scaneaza fiecare jucarie in aplicatie si apoi animalutul respectiv este prezentat exact in mediul in care poate fi gasit in viata reala. Astfel ca micutii pot invata unde locuieste fiecare animal, cum se numeste habitatul in care traieste (padure, prerie, poiana, deșert, ocean, zona mlăștinoasa, calota glaciara etc), ce mananca, ce sunete scoate si mai mult decat atat, pot interactiuna cu animalutul prin intermediul realitatii augmentate. Copilul se poate juca cu animalul, il poate hrani, il poate misca in directia pe care si-o doreste astfel incat sa descopere cat mai mult din mediul sau. Aplicatia are si diverse jocuri interactive iar scopul ei este de  combina joaca cu procesul de invatare (edutainment) astfel incat copiii sa poata asimila informatii noi si interesante intr-un mod cat mai distractiv, jucandu-se. 

Pentru moment noi am ales sa nu il expunem pe Alexei ecranelor si lumii digitale (astfel ca folosim aplicatia pentru a ne documenta noi si a-i explica apoi ce face fiecare dintre animalutele din colectie), insa pentru copilasii mai mari, obisnuiti deja cu tehnologia, poate fi o varianta extrem de buna pentru a invata mai multe despre fauna si flora continentului America de Nord. De altfel, inclusiv pentru noi, parintii, este o sursa de informatii interesante. Spre exemplu cine ar fi stiut ca ratonii pot scoate 200 de sunete diferite pe cel putin 15 voci diferite? Sau ca prefera sa traiasca in preajma oraselor mari, unde pot gasi mai multa mancare (de fapt am si vazut lucrul acesta atunci cand am fost in Montreal)? Sau ca vulturul cu cap alb este considerata cea mai mare pasare din lume iar vulpea rosie sapa galerii subterane unde isi creste puii? Sau ca puii de orca cantaresc 180 kg la nastere iar la maturitate ajung sa aiba 7 tone? Toate aceste informatii se gasesc in aplicatie si pot fi incluse in enciclopedii personalizate, create de fiecare copil. 

Colectia de jucarii, impreuna cu aplicatia dezvoltata, sunt o idee inovatoare cu un scop frumos, educativ, de a prezenta copiilor lumea animalelor si a plantelor specifice Americii de Nord. Traim intr-o lume a tehnologiei si chiar daca ne-am impus sa apelam la aceasta mai tarziu, stim ca nu il vom putea tine pe Alexei departe de ea. Va creste inconjurat de tehnologie si informatie iar scopul nostru este sa il ghidam si sa il invatam sa o foloseasca intr-un mod constructiv, fara a face abuz de ea. Nu vom putea intotdeauna sa ii oferim raspunsuri complete si documentate intrebarilor sale si in mod cert va apela in viitor la tehnologie, aplicatii, internet pentru a-si raspunde singur curiozitatilor. Evolutia copiilor nostri este mult mai accelerata decat a noastra si in mod cert este un lucru cat se poate de firesc. Evoluam, invatam, dezvoltam iar lucrul acesta se simte in generatiile ce ne urmeaza.

#Ad #Ad_KinderSurpriseNatoons

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s