Sakura in Japonia

Toate ca toate, dar daca sunteti acum in Japonia (hai nu negati, ca v-am vazut pe Facebook!) un lucru trebuie sa fie musai in topul listei de to do/to seehanami, neaparat, neaparat! Si-aveti mare noroc, ca daca ne uitam pe prognoza cherry blossom (pe japan-guide.com verificam, este genial site-ul asta! HTML chior, dar bun tare! :D), pare ca in Kyoto perioada de full blossoming este intre 3 si 11 aprilie. Iar in Tokyo de pe 30 martie pana pe 7 aprilie e perioada cea mai buna pentru sakura. Deci numai bine pentru un picnic sub ciresi!

Singura problema e ca in perioada de full blossom toata lumea face hanami! Si in Tokyo, si in Kyoto. Ba cica e chiar o traditie, ca cei de la munca sa iasa in grupuri si sa socializeze. E chiar amuzant, cel mai nou din echipa (si cel mai fraier), se trezeste cu noaptea-n cap si merge sa tina locul in parc. Isi ia paturica albastra, o asterne frumos pe iarba, face cumparaturile toate, cara tot, le aseaza si pe urma isi asteapta colegii 🙂 Iar dupa ce se termina picnicul, tot el, bietul fraier, trebuie sa stranga tot dupa colegi 🙂 Asa ca peste tot in parcuri sunt grupulete de corporatisti la costum care se super distreaza cu colegii de munca. Sau poate disimuleaza, ca asa e la japonezi cu respectul asta excesiv fata de semeni, nu iti dai seama niciodata daca e pe bune ori ba 🙂

A si stai asa,  cica hanami-ul de seara are alt nume! Sa te uiti la floricele pe romanta, noaptea, la lumina lumanarilor eventual, se cheama yozakura.

Apropo, stiai care e kanji-ul pentru sakura? 🙂 Il gasesti in prima poza de mai jos – primul caracter simbolizeaza un copac – parca si seamana, nu? Liniile orizontale sunt ramurile copacului, iar cele inclinate sunt radacinile 🙂 De fapt, kanji-ul asta este derivate din SAKU, care inseamna a inflori sau a rade, a zambi. Combinate, au facut kanji-ul SAKURA. Interesant, nu?

E clar, zilele astea o sa va batem la cap cu Japonia. Nu degeaba am umplut Instagram-ul de poze cu flori de ciresi si mancaruri japoneze 😀
sakura kanji

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s