#3picspercountry – Seychelles

Lume, lume, am inceput un nou proiect pe Instagram! Ca urmare a Retrospectivei lui 2015 postate pe blog, urmeaza o serie de postari zilnice, in care sa prezentam trei din cele mai reprezentative fotografii facute de noi in tarile vizitate in 2015. Unde e cazul de cultura gastronomica mai deosebita, postam si o a patra poza, ca sa fie tacam complet πŸ™‚ Daca vreti sa vedeti pozele postate, va asteptam cu un follow pe contul de Instagram, care pare-se ca tot creste, de la o zi la alta. Si va multumim tare mult, pentru ca voi sunteti “responsabili” pentru asta, stim πŸ˜› Si ca sa va fie cat mai simple cautarile pe Instagram, folositi hashtag-ul #3picspercountry, veti gasi toate postarile acoloΒ 

* * *

9_September2015_2
Pana la Seychelles, ne-am fi sustinut sus si tare convingerea ca cel mai grozav loc de plaja din toata planeta sunt insulele Maldive. Cu insulitele izolate, hotelurile luxoase cu bungalowuri pe apa, apa turcoaz, fitosenie, nebunie. Acum insa, ori de cate ori suntem intrebati de tinerii insuratei unde sa mearga in luna de miere, raspundem la unison, fara sa ne gandim de doua ori: Seychelles.

Si-avem o groaza de poze preferate din Seychelles, toate cu plaje ca scoase din reviste. E al naibii de greu s-alegi doar trei din toate. Dar o sa-ncepem cu DHC Twin Otter-ul seychellosilor, acelasi tip de avion cu care am zburat si in Maldive, atata doar c-acela era hidroavion. Un zbor scurt, de 15 minute, de pe Mahe, insula principala, pana pe Praslin. Apropo, in caz ca vreti un sfat prietenesc, daca ajungeti in Seychelles, stati cat mai mult pe insulaΒ Praslin, mai linistita si mai pitoreasca decat Mahe.

12584112_10154016197170757_1895132741_n
Imbarcarea in avionul AirSeychelles, de pe Mahe catre Praslin

Plajele din Seychelles sunt renumite in toata lumea ca fiind cele mai frumoase de pe mapamond. Ca o fi Georgetta, ca o fi Anse Lazio, Source d’Argent, nici nu mai conteaza. In principiu, toate urmeaza acelasi tipar de perfectiune: nisip alb, fin, roci uriase de granit si palmieri. Iar daca esti fan plaja si stat la soare, ti-ai gasit locul perfect.

anse lazio
Plaja Anse Lazio, insula Praslin

Si in cazul in care nu v-am convins deja ca in Seychelles sunt cele mai frumoase plaje, mai postam una πŸ™‚ De data aceasta din insula mama, Mahe. Care desi ne-a placut mai putin decat Praslin si La Digue, cele doua insule mai mici si mai faimoase, trebuie sa recunoastem ca la capitolul plaje nu este deloc mai prejos.

12166167_10153820795105757_1280882867_n
Plaja Anse Beau Vallon, insula Mahe

Ei bine, bucataria β€œseychelloasa” (daca ii putem spune asa) are de toate pentru toti! Si asta pentru ca are influente de peste tot πŸ™‚ Gasesti un pic de gust african pe ici pe colo, un pic de gust frantuzesc, condimente indiene, mixuri chinezesti si ceva, ceva din bucataria engleza (nu ca ar fi englezii prea buni la capitolul gastronomie :P). Cert ca e orice preferinte culinare ai avea, in Seychelles nu o sa ramai niciodata nemancat! Iar daca iti place curry-ul, ai venit unde trebuie cu siguranta! De incercat in mod obligatoriu fruit bat-ul – carne de liliac. Suna dezgustator, asa e, dar e o delicatesa locala la mare cautare. Nu va zicem ce gust are, ca sa fiti surprinsi atunci cand il veti incerca πŸ™‚
12576026_10154016251770757_1012595088_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s