Mancaruri delicioase?! in Beijing

“Ok, bun, lasa tu Orasul Interzis si alte cele, spune mai degraba ce-ati mancat acolo! Ati vandalizat Mc-ul in fiecare zi? Ati mers cu conservele-n bagaj? Nu pe bune, doar n-ati mancat orataniile lor deep fried, gandaci, scorpioni si-alte mizerii.”

E, si doar n-o sa facem pe vitejii acum. Ca doar n-am fost ca rusu’ din Donghuamen, cu botelcuta de tarie in buzunar. Doua guri de amorteala si-apoi putea manca orice, de la viermi grasi la scorpioni crocanti. Noi eram, fara doar si poate, niste novici speriati (terorizati de-a dreptul) de gandul de a gusta orice din piata Donghuamen. Si totusi, am inceput timid cu o frigaruie de viermi mici. Si spre norocul nostru, nu am simtit niciun fel de gust fascinant, ci doar… prajeala. Aproape ca niste clasice jumari romanesti πŸ™‚ Si evident, rata pekin. Ca doar nu o sa ajungi in Beijing si nu o sa incerci rata pekin, cel mai emblematic fel de mancare al lor. De fapt, rata pekin este doar pielea de rata, gatita cu diverse condimente. In night market-ul Donghuamen se gatea alaturi de multe legume rumenite pe plita, cu foarte multa ceapa verde. Carnea era maruntita cu un cutit si amestecata cu legumele si sosul de soia. Apoi, toata compozitia era asezata intr-o clatita subtire si impachetata ca orice clatita. Gustul… Era bun, asemanator cu mancarea pe care o comandam de la Wu Xing acasa, iar gustul de carne nu era foarte pregnant. Nu ni s-a parut ceva extrem de gustos, dar categoric merita incercat.

Dar gata cu blabla-ul, mai bine lasam pozele sa va arate ce se mananca mai exact in China πŸ™‚ In pietele de noapte cel putin πŸ™‚

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s