Trei idei pentru vacanta de 1 mai

A inceput isteria cautarilor de oferte pentru 1 mai si stim cu totii ca o vacanta la mare in Romania este de departe una dintre cele mai scumpe optiuni. Asa ca pentru cei care nu vor sa cheltuiasca foarte mult am pregatit trei variante de excursii low-budget (atat cat se poate de low-budget in perioada de 1 mai, cand preturile sunt foarte mari oriunde in Europa):

1. Serbia, Belgrad
Pentru cei care nu pot lua in considerare decat o vacanta ce implica zborul cu avionul (cunoastem sentimentul πŸ™‚ ), una dintre cele mai ieftine optiuni pentru perioada 1-4 mai este Belgrad. E drept ca orele de zbor de la intoarcerea de duminica nu sunt tocmai grozave, dar pretul este bun si este operat de Tarom (bagaj si mancare incluse in pretul biletului).

Cazare: fix in centrul orasului, in studio, 71,5 euro pentru 3 nopti, adica ~330 ron (de persoana): Belgrade Holiday Rentals – Belgrade Center
Transport: cu avionul, Tarom – 570 ron
TOTAL (fara bani de cheltuiala): 900 ron

2. UK, Londra
Chiar daca aeroportul este destul de departe, e o varianta demna de luat in calcul la pretul acesta. Singura mare problema ar fi faptul ca pentru Londra e nevoie de ceva mai multi bani de cheltuiala, deci ce salvam de la biletul de avion vom da pe transportul de la aeroport pana in oras. Si nici cazarea nu e prea ieftina, decat daca alegem varianta hostelurilor. Varianta ideala ar fi insa sa mergeti cu un grup de prieteni si sa inchiriati un apartament.

Cazare: fix in centrul orasului, in Notting Hill, 465 lire pentru 3 nopti, 4 persoane, deci 604 ron de persoana: Apartment Portobello Road
Transport: cu avionul, RyanAir- 550 ron
TOTAL (fara bani de cheltuiala): 1154 ron

3. Bulgaria, Balchik
Nu, nicidecum mers in Albena sau Sunny Beach la resorturi luxoase cu all inclusive. Nu ne place all inclusive-ul, asa ca propunem altceva.
Cazare in Balchik (sau in imprejurimi, unde preturile sunt mai mici), Kap Kaliakra si ferma de midii Dalboka.

Cazare: studio fix pe malul marii, la doar 62 euro pentru 3 nopti, adica ~290 ron (de persoana): Royal Bay Apartments, Kavarna (la 18 km de Balchik)
Transport: cu masina (~400-500 ron) – daca mergeti intr-un grup de 4 persoane, pretul de persoana ajunge la ~120 ron
TOTAL (fara bani de cheltuiala): 410 ron

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s